Het pad dat je neemt, is het pad dat je kiest... De dag dat je twijfelt is een dag die je verliest...

Chakra's wat, hoe, waar

De mens in al zijn facetten wordt gevormd uit energie. De bewustzijnsenergie van de mens is al aanwezig voor de bevruchting (je goddelijke kern, dat deel van jouw energie wat altijd blijft en wat je steeds meeneemt naar de volgende levens). Het lichaam van de mens is aarde, in vorm gebracht door het bewustzijn. Het lichaam en de lichamelijke processen zijn uitdrukking van wat zich op energetisch niveau afspeelt. wat al eerder gezegd is : de mens is een geestelijk wezen dat tussen hemel en aarde staat en deze weer verbind. Van boven staat de mens in verbinding met aarde-energie oftewel het bewustzijn.
Van onderen staat de mens in verbinding met aarde-energie oftewel vitaliteitsenergie.

Deze twee energieen stromen door de wervelkolom(kanaal van wervelende energie) en verbinden zich met elkaar. Juist zoals de lichtenergie van de zon gesplitst kan worden in de zeven kleuren van de regenboog, zo splitst de energie van de mens zich in zeven energieen: deze energieen noemen we Chakra's. Vanuit de zeven chakra's-energieen wordt de totale mens gevormd.

Chakra betekent wiel, een chakra is rond en gaat door het hele lichaam en door de aura heen. De energie kan snel of langzaam draaien, een chakra kan open of gesloten zijn. De energie kan geblokkeerd zijn en vastzitten. De chakra's hebben een direct effect op de organen die onder de chakra's liggen. In iedere chakra vinden we steeds opnieuw andere chakra's terug. Vanuit de zeven chakra's wordt de energie weer verder uitgesplitst, zodat er naast de zeven belangrijkste chakra's nog vele andere zijn.Zo kennen we bijvoorbeeld de voetchakra's die aangeven hoe we in en op deze wereld gaan en staan. De handchakra's die een functie hebben bij energetische genezing (healing). De schouderchakra's met verantwoordelijkheidsenergie(te veel op je schouders nemen). En de leverchakra als zetel van boosheid (je gal spuwen).


Eerste Chakra : Wortel- of Stuitchakra.
Het eerste chakra ligt onder de ruggegraat, van hieruit zijn we verbonden met de aarde. Het stuitchakra moet veiligheid en zekerheid geven. Als je goed gegrond bent, helpt het stuitchakra om energie die niet van jou is, af te voeren en om nieuwe vitaliteits-energie op te nemen. Durven los te laten. Je komt dan meer bij jezelf, en mensen gaan je aardiger vinden. Het eerste chakra houdt het fysieke leven in stand. Informatie om te overleven, te handelen in noodsituaties en te reageren op direct gevaar.

Lees meer...
Naar boven