Het pad dat je neemt, is het pad dat je kiest... De dag dat je twijfelt is een dag die je verliest...

Wat is het effect van een behandeling met oorkaarsen:
In de praktijk blijkt dat ieder individu een behandeling met oorkaarsen op zijn of haar eigen manier ervaart. Alleen de behandelde individu kan voor zichzelf uitmaken welk effect de behandeling op hem of haar heeft. Het effect is dan ook moeilijk te beschrijven doordat ieder individu anders is, waardoor de gevoelens en effecten ook anders worden ontvangen. Daarnaast hangt de werking ook af van bijkomende zaken als de omgeving, de gemoedstoestand en gevoeligheid. Bijna iedereen ervaart een behandeling als rustgevend en waardeert de pure ontspanning die het geeft

Verwijderen Oorkaarsen oorsmeer?
Ja en nee,  als je de oorkaars opent na gebruik, dan zie je daarin grote bruine brokken en geel verbrandingsafval. Deze brokken zijn gesmolten bijenwas, die tijdens een behandeling naar beneden rollen. Er kunnen tijdens de behandeling zeer kleine stukjes oorsmeer omhoog komen, maar dit is uiterst miniem. De bewering, dat oorkaarsen een alternatief zijn voor het uitspuiten van oren, is maar ten dele waar. Door de behandeling komt het oorsmeer wel los in de gehoorhang, maar het komt niet in de kaars. Na de behandeling kan je deze smeer met een wattenstokje of een oorlepeltje verwijderen. Ga nooit te diep in je gehoorhang met een wattenstokje. Hierdoor duw je het oorsmeer alleen maar dieper. Dit kan oorproppen vormen.

Oorkaarsen bij kinderen.
Zodra een kind kan praten, waardoor het zich kan uiten kan je een behandeling met oorkaarsen toepassen. Het kind moet wel stil kunnen blijven liggen. In de praktijk kan een behandelingen gegeven worden bij kinderen vanaf twee à drie jaar. Kinderen vinden het erg fijn om het te ondergaan en met name actieve kinderen worden hier rustig van en kunnen daarna heerlijk slapen.

Contra-indicaties.
Oorkaarsen therapie is niet geschikt voor personen met geperforeerd trommelvlies, in geval van allergische reactie of acute oorontsteking op de dag van behandeling alsmede bij geïmplementeerde gehoorbeentjes bij eczeem of schimmel infecties epilepsiepatiënten.

Kruidenstempel massage.
Kruidenstempelmassage is, zoals de naam al doet vermoeden, een massage met warme kruidenstempels. Kruidenstempels zijn bundeltjes gevuld met kruiden die reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen bezitten. Deze massage is Oosters van oorsprong, doch aangepast aan de behoefte van de Westerse mens.

De zorgvuldig uitgebalanceerde kruidenmix in de stempels bestaat immers uit Europese kruiden, die beter afgestemd zijn op onze westerse noden, en bijgevolg voor ons een betere en diepere werking hebben. Behalve een zuiveringsbehandeling voor de huid, is dit ook een zeer ontspannende massage, dankzij de toegevoegde warmte van de stempels en de heerlijke geuren die de kruiden verspreiden. Kortom, kruidenstempelmassage brengt ontspanning, welzijn en genot, en heeft een ontgiftende en vitaliserende werking.

De massage met stempels activeert de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop. De kruiden ontslakt, regenereert en verzorgt de huid op intensieve wijze. De helende efffecten van de warme kruiden gaan tot diep in het onderliggende weefsel, zelfs tot in de organen. De warmte heeft ook een positieve invloed op de doorbloeding. De bloedvaten zetten uit, de huid wordt intensiever doorbloed, en schadelijke stoffen in gespannen spieren kunnen sneller afgevoerd worden. De aroma,s van de kruiden werken helend en ontspannend. De massage stimuleert het lichaam om beter te functioneren, en brengt het tegelijkertijd tot rust. Van alle massage,s is de kruidenstempelmassage het meest doordringend.

Een kruidenstempelmassage is ideaal voor wie gespannen, moe of opgebrand en lusteloos is. Het is met name, dankzij de uitgekozen kruiden en hun aroma's dat niet alleen het lichaam ontspant en in de diepte gereinigd wordt, maar dat eveneens op geestelijk vlak nieuwe energie vrijkomt. de massage biedt ook hulp in stressvolle momenten, omdat ze nieuwe energie geeft om problemen aan te pakken.

Hotstonemassage.
Een Hotstonemassage is een geweldige intens, diepe warmte massage met Hotstone,s oftewel hete stenen, dat een weldaat is voor lichaam en geest. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van ca.45 graden. De voor een Hotstonemassage gebruikte stenen zijn basaltstenen. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente afkomstig uit Mexico, Hawäi, Sicilië, met een hoge dichtheid. De stenen houden hierdoor de warmte goed vast.

Eerst worden een aantal stenen op een deel van het lichaam neergelegd. De stenen verwarmen het lichaam plaatselijk. Het stimuleert processen en kan daarom ontgiften, genezen ontspannen en bewust maken. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen, (chakra's , meriddianen) kan het warmte-effect ook doelgericht toegepast worden, bv op koude plekken of plekken die aandacht nodig hebben. Vervolgens masseer ik een ander deel van het lichaam met warme etherische olie. Ik masseer afwisselend met of zonder stenen, waarbij ik lange, en rustige circelvormige strijkingen gebruik.de stenen zeker de grotere, veroorzaken een zekere druk. Je kan dit zien als een langdurige compressie, of stretching.Ik kan bij het neerleggen van een steen dit zodanig doen, dat u dit als bewust ervaart. Ook het wegnemen van een steen veroorzaakt een gewaarwording. Bij massagetechnieken kan ik met minder druk werken en het gewicht en hardheid van de steen het werk laten doen.

Werking en effecten.
De warmte van de warme stenen dringt door in de spieren en verlicht spanningen, terwijl de koude stenen ontstekingen verminderd en zwellingen tegengaan. Het gebruik van warmte vergroot het gevoel van welzijn en geeft ook de kans om dieper en effectiever te werken bij chronische pijn.

Hotstonemassage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging, stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Daarnaast ondersteunt Hotstonemassage alle niveuas van healing doordat het de emotionele, mentale en fysieke energiën harmoniseert..
Hotstonemassage is aan te raden bij acute en chronische spierproblemen, bij elk gevoel van onevenwichtigheid in je lichaam, en is in het bijzonder geschikt voor mensen met spier-gewricht-en/of zenuwpijnen, rug en/of nekpijn, hoofdpijn,slechte doorbloeding, burn-out of algehele moeheid en zwakte gevoel.
Daarnaast is Hotstonemassage geschikt voor iedereen die lekker zijn lichaam wil laten verwennen en relaxen..!

Ontspanningsmassage.
Mijn ontspanningsmassage bestaat uit een combinatie van ontspannende strijkingen en diepere knedingen.
Belangrijk vindt ik dat de eerste aanraking een gevoel van veiligheid oproept en uitnodigt tot ontspanning.
Pas als lichaam en geest zich toevertrouwd aan de masseur kan men zich openstellen voor wat gaat komen.
Een ontspanningsmassage stimuleert de bloedcirculatie. Hierdoor treedt een reinigend effect op waarbij vastgehouden afvalstoffen worden afgevoerd. Verder wordt de ademhaling dieper en de hartslag rustiger.

Ik masseer rug, schouder,nek, benen armen, handen en op verzoek gezicht en eventueel de buik.

Om het effect van een massage te vergroten combineer ik ook een massage met een Reiki behandeling.
Door deze combinatie wordt je aandacht naar binnen gericht en word je gevoelig voor wat er op energetisch niveau gebeurd. De Reiki energie komt dan heel mooi binnen, wat een enorme verdieping van de ontspanning oplevert.

De ontspanningsmassage is speciaal bedoeld voor mensen die even tot rust willen komen en stress van zich af willen schudden. Een ontspanningsmasage kan ook onderdeel zijn van een bezinningsproces waarbij je bewust wordt van wat er in je eigen lichaam en geest omgaat.

Naar boven