Het pad dat je neemt, is het pad dat je kiest... De dag dat je twijfelt is een dag die je verliest...

Wat is Meditatie?

Meditatie is een methode waar we op kunnen terugvallen wanneer we ons realiseren dat we onszelf kwijtgeraakt zijn in de haast en drukte van het dagelijks leven. Mediteren is niet eng of alleen voor monniken die jaren op een berg zitten. Het is voor alle mensen, zoals jij en ik en iedereen kan het leren.

Veel mensen zijn tegenwoordig gestrest, humeurig en hun stemmingen zijn grillig en onstabiel. Door onze drukke geest rust te gunnen en onze gedachten en emoties tot rust te brengen transformeren we onze geest, om innerlijke rust te vinden. We zijn dan met onze geest in het hier en nu.

Meditatie is een buitengewoon krachtige methode om je persoonlijke of professionele leven op een hoger niveau te brengen. Voel en ervaar wat meditatie voor je kan betekenen.

Een meditatie houding:

Er bestaat geen ideale meditatie houding, die verschilt van persoon tot persoon. Door regelmatig te mediteren ga je vanzelf merken wat voor jou het beste en prettigste werkt. De hieronder beschreven meditatiehouding is één van de vele manieren.

Benen gekruist (als je op een stoel zit voeten op de grond naast elkaar)
Handen in de schoot of op de knieën
Schouders naar achteren (als je op een stoel zit niet leunen)
Rug recht
Hoofd en hals ontspannen, kin iets naar beneden
Mond een beetje open, punt van de tong tegen gehemelte
Ogen open of dicht
Wanneer je mediteert, adem dan op natuurlijke wijze. Richt je licht op de uitademing. Wanneer je uitademt, stroom je gewoon met de uitademing mee. Bij elke uitademing laat je los en laat je al je grijpen gaan. Stel je voor dat je adem oplost in de alomvattende uitgestrektheid van de werkelijkheid. Elke keer dat je uitademt en voordat je weer inademt, merk je dat er een natuurlijke ruimte is, waarin het grijpen oplost.

Lees meer...
Naar boven